Home » עובדים זרים

עובדים זרים

עובדים זריםזכאי גמלת סיעוד של המוסד לביטוח לאומי או בעלי קצבת נכות מקבלים שירותי סיוע וסיעוד על ידי מטפל או מטפלת סיעודיים למשך מספר שעות בשבוע. ניתן לבקש היתר העסקת עובד סיעודי לכל שעות היממה, בקשה זו מאושרת בכפוף לתנאים של הגעה לגיל פרישה וכן ביצוע של מבחני תלות (ADL).

ניתן להעסיק מטפלת סיעודית ישראלית או עובדת זרה. כאשר אנו באים לבחור מטפל, עלינו לקחת בחשבון שהוא ישהה שעות רבות עם המטופל או אף יעבור לגור איתו באופן קבוע. המטפל הופך לחלק מרכזי בחיי המטופל, ממש כמו קרוב משפחה. בשל הקירבה הזו בחירת מטפל היא מורכבת מאוד.

כאמור, ניתן להעסיק מטפל ישראלי או מטפל זר. היתרון בהעסקת עובד ישראלי הוא שהעסקתו פטורה בסיבוכים בירוקרטיים שונים והיא פשוטה יחסית, עם זאת עלותה היא גבוהה בהרבה מעלות העסקת עובד זר.

כאשר מעסיקים עובד זר כדאי לדעת שישנם עובדים זרים השוהים בארץ וישנם כאלה שמגיעים ישירות מחו"ל והליך ההעסקה של עובד זר משתנה אם הוא שוהה כאן או שהוא מגיע במיוחד. עובדים שעבדו כבר בארץ, סביר שהיו מועסקים בעבר ועל כן יש להם המלצות. כמו כן, ניתן לראיינם ישירות לפני העסקה. מעובדים אשר מגיעים ישירות מחו"ל, לא ניתן להתרשם מראש אך מגוון העובדים בחו"ל רב יותר וניתן להגדיר דרישות מראש, למשל שפה ספציפית. שכרם של העובדים הזרים נמוך מזה של עובד ישראלי ולרב העובדים הזרים הם חרוצים יותר ולא מסרבים לבצע סוגי עבודות שהעובד הישראלי היה עלול לסרב לבצע.

אם כך, כיצד באמת בוחרים מטפל זר טוב?

ראשית עלינו להבין מהם הצרכים של המטופל על מנת להתאים לו מטפל מתאים. יצירת הכימיה בין המטפל למטופל היא אינה מדע מדויק, אך ניתן להתחשב במספר פרמטרים כדי להגדיל את הסיכוי להצלחת ה"שידוך":

  1. שפה: המטפל צריך לדבר בשפה שהמטופל יבין, השפה היא הבסיס לכל קשר.
  2. המטפל עצמו: נתוני המטפל כגון גילו וחוסנו משפיעים על היכולת שלו להתאים לצרכי המטופל. מטפל מבוגר מדי , יתקשה לבצע פעולות פיזיות, אך מטפל צעיר מדי לא יהיה בעל ניסיון דרוש.
  3. המלצות קודמות: תמיד עדיף להעסיק מטפל בעל ניסיון קודם בסיעוד. גם כאן חשוב לשים לב להתאמה בין צרכי המטופל למטפל עצמו, בדגש על הכשרותיו. האם דרוש מטפל בעל הכשרה סיעודית או שעל המטפל להעניק גם שירותים רפואיים שונים. חוות דעת של מעסיקים קודמים חיונית, אם קיימת, כדי להתרשם ממקצועיותו של המטפל.
  4. רושם ראשוני: רצוי מאוד להיפגש מספר פעמים עם המטפל טרם העסקתו ולערב בתהליך מספר אנשים שיוכלו לחוות את דעתם על המטפל. כדאי לסמוך על אינטואיציות, בעיקר אם הן שליליות.

מהו תהליך העסקת עובד זר?

  1. ראשית נגיש את הבקשה לגמלת סיעוד/קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי
  2. לאחר קבלת האישור מהמוסד לביטוח לאומי, יש לפנות ליחידת הסמך של משרד התמ"ת לקבלת היתר להעסקת עובד זר.
  3. עם קבלת ההיתר, יש להגיע לחברת סיעוד המבצעת השמת עובדים זרים ולבחור את המטפל המתאים ביותר לצרכי המטופל.
  4. במידה והמטפל נמצא עדין בחו"ל, יש להגיע למשרד הפנים לצורך זימון המטפל ארצה. משרד הפנים אחראי על שליחת המסמכים לשגרירות ארצו של המטפל.
  5. המטפל מגיע לארץ באמצעות כרטיס הנקנה ע"י חברות סיעוד.
  6. חברת ההשמה / סיעוד מסבירה למטפל על תנאי העסקתו והמטפל מקבל הכשרה נדרשת.
  7. המטפל מתחיל לסעוד את המטופל וחברת ההשמה שולחת אחת למספר חודשים, עובד סוציאלי המפקח על עבודתו של המטפל.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר