Home » לחצן מצוקה

לחצן מצוקה

לחצן מצוקהגם אם הקשיש מנהל את אורח חייו באופן עצמאי לחלוטין ואינו סובל ממצב רפואי מעורער בחיי היומיום, כמעט ואין ספק שיום אחד הוא יקלע לשעת חירום או מצוקה ויזדקק להזעקת עזרה מיידית. לא פעם קשישים מתגוררים רחוק מילדיהם ולעיתים קרובות גם לבדם. במקרים כאלה, הזעקת עזרה וקבלת סיוע מיידי הופכים להיות מסובכים יותר לביצוע.

במקרים כאלה הפתרון נמצא בדמות לחצן מצוקה, פתרון זה נותן לקשיש אפשרות לחיות בגפו ובאופן עצמאי אך במקרה של מצוקה כלשהי, להזעיק סיוע במהירות ובצורה יעילה. לחצן מצוקה חיוני במיוחד במצבים בהם הקשיש חולה במחלות העלולות להביאו למצבי חירום ומצוקה באופן מפתיע, לדוגמא היסטוריה של התקפי לב או אירוע מוחי.

לחצן המצוקה – מוקד חירום הוא הערובה שלנו לכך שהקשיש יוכל להזעיק עזרה בכל זמן שיזדקק לה וכמעט בכל מצב בו ימצא. הלחצן מוצמד אל הקשיש בצמיד או בשרשרת על צאוורו. כאשר נקלע הקשיש למצוקה הוא לוחץ על הלחצן, המפעיל אות תקשורת ישירות ובאופן מיידי אל המוקד. המוקד מאוייש 24 שעות ביממה, בכל יימה ללא יוצא מן הכלל. במוקד מועסקים מוקדנים מנוסיים המעניקים עזרה, תמיכה וייעוץ במקרה שהקשיש זקוק להם.

לא רק לחצן

כאשר נלחץ לחצן המצוקה מקבל מוקד המצוקה התראה, בחלק מן הלחצנים ישנו מיקרופון זעיר ורגיש אשר מאפשר למוקד יצירת קשר ישירות ממקום האירוע בין אם הוא ארע בחדרו, בחדר האמבטיה או במטבח. ישנם לחצנים שמאפשרים יצירת קשר גם מחוץ לבית הקשיש. לחצנים אחרים מתריעים למוקד והמוקדנים יוצרים קשר עם הפונה לצורך בירור צרכיו. במידה והפונה אינו מסוגל להגיע ולענות לטלפון, המוקד שולח ניידת לבירור מצבו של הקשיש.

לחצן המצוקה יכול להציל את חיי הקשיש בעת הצורך, אך תפקידו ביום יום הוא לתת ביטחון הן לקשיש והן למשפחתו, כך שבעת מצוקה יהיה מי שידאג באופן מיידי לקשיש.

החברות המפעילות את מוקדי המצוקה מעניקות סיוע יומיומי למגוון רחב של לקוחות אשר משתמשים בלחצני מצוקה והסיוע בעת הזעקתו הוא מיידי ומקצועי. כדאי לבחון את ההתמחות של המוקד ולהעדיף מוקד שמתמחה במתן סיוע ועזרה לקשישים. כמו כן מומלץ לרכוש מנוי בחברה בעלת ניסיון ויכולות מוכחות.

לחצני מצוקה יכולים כמו כן להתחבר למוקדי רפואה, מוקדים אלה תפקידם להעניק שירותי רפואה מיידיים באמצעות רופאים ואחיות הנמצאים במוקד. במוקד הרפואה ניתן לקבל שירותים כגון: ביקורי רופאים, הזעקת אמבולנס, מעקב א.ק.ג לחולי לב וכן מענה מיידי במקרה של אירועים בריאותיים שונים כגון התקפת לב. כאמור, חשוב ביותר להתאים את הצרכים של הקשיש אל השירותים אותם מציע כל מוקד.

התחברות ללחצן מצוקה

התקנת לחצן המצוקה עולה, עלות חד פעמית של כ-100 שקלים. דמי המנויים החודשיים עולים בסביבות השבעים שקלים בחודש. אולם, התשלום החודשי משתנה בהתאם לשירותים אותם נותן המוקד. כאשר הינכם חותמים על חוזה התחברות למוקד מצוקה או מסייעים לקרוביכם לחתום על כזה, קראו היטב את פרטי החוזה ואת השירותים שמעניקה החברה. אל תהססו לחפש חברות אחרות שמציעות שירותים נרחבים יותר בעלויות נמוכות.

אצל קשישים הזכאים לגמלת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי (חוק סיעוד) ניתן להתקין לחצן מצוקה בבית או לחצן אל-חוטי נישא בתמורה לחלק משעות הסיעוד הניתנות במסגרת הגמלה. גמלת הסיעוד מוענקת לקשישים אחרי גיל פרישה, אשר זקוקים לסיוע או השגחה בביצוע פעולות היומיום. הגמלה מתורגמת לשעות סיעוד הניתנות על ידי מטפלים סיעודיים, אולם חלק משעות הטיפול ניתן לתרגם לשירותים של לחצני מצוקה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר