Home » דיאליזה

דיאליזה

דיאליזהכאשר הכליות מגיעות למצב של אי ספיקה והן אינן מתפקדות יותר, יש צורך בתהליך הדיאליזה. הכליות תפקידן לסנן ולמיין את החומרים הנוזליים בגוף וכן, לסלק את הנוזלים העודפים. כאשר אין הם מתפקדות, החומרים הרעילים ממשיכים לזרום במערכת הדם והנוזלים מצטברים בגוף.

הטיפול בדיאליזה, מחליף את תפקודן של הכליות. המו-דיאליזה הינו תהליך בו החולה מתחבר לכליה מלאכותית הנמצאת מחוץ לגופו והדם עובר בה, תהליך זה נעשה שלוש פעמים בשבוע. הדיאליזה הפריטוניאלית הינו הליך בו מחודר צינור לגוף, דרכו מזרימים תמיסה אשר תפקידה לנקות את חלל הבטן מפסולת ונוזלים. הליך זה צריך להיעשות שלוש פעמים ביום.

חולי דיאליזה סיעודיים

יש הבדל בין חולה סיעודי רגיל לבין חולה סיעודי מורכב. חולה סיעודי הוא קשיש אשר סובל מבעיות רפואיות המחבלות ביכולת התפקוד היומיומית. החולה הסיעודי זקוק לסיוע ברוב הפעולות היומיומיות, כגון, רחצה, טיפול בצרכים, אכילה, הלבשה, התניידות וכדומה. בדרך כלל הוא לא זקוק להשגחה רפואית, אך כן זקוק לטיפול סיעודי צמוד.

כאשר לאותו קשיש, יש גם בעיה רפואית המחייבת טיפול מיוחד הוא יוגדר כחולה סיעודי מורכב. בין הבעיות הרפואיות האלה נמצאות מחלות הכליות והצורך בשימוש בטיפול תומך של דיאליזה.

חולי דיאליזה – פתרונות דיור וטיפול

עבור אנשים אשר נמצאים במצב רפואי המחייב טיפול והשגחה רפואיים, כגון חולי דיאליזה, ישנם מספר שלבים טיפוליים. בשלב הראשוני, הם מטופלים במחלקות בבתי חולים גריאטריים ומרכזי שיקום. בשלב הבא, כאשר מצבם מוגדר שהם חולים סיעודיים מורכבים באופן קבוע, הם יועבר למסגרות של בתי אבות סיעודיים מורכבים.

בבתי אבות אלו קיים מענה טיפולי סיעודי אינטנסיבי ויש בו את כל התשתית הרפואית הנדרשת כדי לטפל בחולים אלו. בבתי האבות יש צוות רפואי רב מקצועי המתפקד במתכונת של בית חולים, עם כל המכשור הרפאי הנדרש, ואף קיימות בו יחידות לטיפול נמרץ. מלבד המחלקה המטפלת בסיעודיים מורכבים, פועלות בבתי אבות הללו גם מחלקות אחרות כגון: מחלקה סיעודית רגילה, מחלקה לקשישים תשושי נפש ועוד. עבור החולים במחלות כליות וזקוקים לטיפול תומך של דיאליזה, אך מסוגלים ללכת בכוחות עצמם, דבר זה הוא יתרון. כיון שהם יכולים ללכת למחלקות אחרות ולהשתלב בפעילויות החברתיות השונות אשר מתקיימות במחלקות אלו.

מימון טיפולים רפואיים

ביטוח רפואי באחת מקופות החולים מקנה את רוב המימון של אדם אשר הוגדר כחולה סיעודי מורכב, כאשר ישנה השתתפות עצמית על סך 3,000 שקלים לחודש. חולים בעלי ביטוח סיעודי משלים מקבלים הטבות והנחות נוספות. בדרך כלל מי שמגדיר את החולה כסיעודי מורכב הוא הרופא בבית החולים בו הוא מאושפז או מטופל. כיוון שלמעשה הסמכות שקובעת הגדרה זו היא גם זו המסייעת במימון טיפול סיעודי, הקריטריונים להגדרה מאוד מחמירים.

אשפוז פרטי או אשפוז בית

קיימים מצבים בהם חולה מסוים נופל בין הכיסאות ואינו נכנס להגדרה של חולה סיעודי מורכב לפי הקריטריונים של קופת החולים. יחד עם זאת, הוא כן זקוק להשגחה וטיפול רפואי צמוד. במקרה זה יש אפשרות לאשפז אותו באופן פרטי במוסדות המציעים שירות זה. עלות אשפוז פרטי עומדת על כ- 800 שקלים ליום. אשפוז פרטי יכול להיות פתרון אף בעבור מצבים בהם המשפחה לא מעוניינת לאשפז אותו במוסדות ציבוריים.

כיום, כאשר החולה זקוק לדיאליזה, קיימת אפשרות לקבל טיפול סיעודי בבית, כך החולה אינו חייב להיות מאושפז ויכול להמשיך להתגורר בביתו. למעשה הוא מקבל בביתו את העזרה הסיעודית היומיומית ובקופת החולים או בבית החולים הוא מקבל את הטיפול התומך באמצעות דיאליזה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר