Home » מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעהבעיות שמיעה מאפיינות אחוז ניכר מהאוכלוסייה, בעיקר בקרב אוכלוסיית הקשישים. ירידה ביכולת השמיעה מהווה פגיעה משמעותית באיכות החיים ומקשה על התפקוד היום יומי.

התפתחות הרפואה והטכנולוגיה מאפשרת היום לסובלים מלקויות שמיעה להיעזר במכשירי שמיעה מתקדמים, המשפרים במידה ניכרת את יכולת השמיעה. בעקבות שיפור זה חווים הסובלים מהבעיה שיפור ניכר באיכות החיים ובתפקוד היום – יומי.

התאמת מכשיר השמיעה

ישנו מבחר רחב של מכשירי שמיעה, ותהליך התאמת המכשיר ללקוח הוא תהליך חשוב מאין כמותו. התהליך כולל בדיקה מעמיקה של רמת השמיעה ושל עומק הפגיעה. בנוסף, כולל התהליך התייחסות ללקוח, צרכיו, מאפייניו ואורח חייו.

בין המאפיינים הנלקחים בחשבון: גיל (אוכלוסיות רגישות בתחום זה הם ילדים וקשישים), אורח החיים של האדם – האם הוא פעיל מאד או נמצא רוב היום במקום אחד, האם הוא מבלה הרבה במקומות סואנים או שרוב היום הוא נמצא במקומות שקטים, יכולתו להתמודד עם קשיים ותקלות או טיפול מורכב למכשיר, ועוד.

בתום הבדיקה המעמיקה יקבל הלקוח המלצה לגבי מכשיר השמיעה המומלץ עבורו.

סוגי מכשירי שמיעה

כאמור, ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה. מכשירי השמיעה שונים זה מזה בשני מימדים עיקריים:

  • מיקום מכשיר השמיעה ביחס לאוזן
  • הטכנולוגיה ממנה מורכב המכשיר.

מיקום המכשיר

מכשירי השמיעה יכולים להיות ממוקמים בכמה נקודות:

  • מחוץ לאוזן: מאחורי אפרקסת האוזן, כאשר צינורית שקופה מחברת בין המכשיר לתעלת האוזן.
  • בתוך האפרקסת: כאשר המכשיר נראה כמו אוזניה קטנה בתוך האוזן.
  • בתוך תעלת השמע, אך בצד הקרוב לאפרקסת
  • בתוך תעלת השמע – בחלק פנימי ועמוק יותר שלה.

למיקום המכשיר בכל נקודה יתרונות וחסרונות: מכשיר הממוקם באופן חיצוני הוא בולט יותר לעין, דבר המפריע לחלק מהסובלים מלקויות שמיעה. מאידך, המכשירים הפנימיים מתקנים פחות טוב את השמיעה, דורשים החלפה ותחזוקה רבים ותכופים יותר וקשים יותר לתפעול מהמכשירים החיצוניים.

הטכנולוגיה של המכשיר

ישנם שני סוגי טכנולוגיה מהם בנויים מכשירי שמיעה: טכנולוגיה אנלוגית, הותיקה יותר וטכנולוגיה דיגיטלית – החדישה יותר.

מכשיר שמיעה אנלוגי פועל כמגבר כוללני, המגביר את כל רעשי הסביבה, כולל רעשי רקע. הגברה זו יכולה להפריע מכיוון שהמכשיר יכול להגביר רעש של אוטובוס חולף, או רוח, רעשים מיותרים, העלולים אף להפריע לשמיעת הצלילים החשובים.

מכשיר דיגיטלי מסוגל לעשות אבחנה בין רעשי רקע לצלילים משמעותיים. למשל: בין קול דיבור לרעש של אוטובוס, ולהגביר רק את הצלילים החיוניים או המשמעותיים, ועדיין, אין זה אומר שמכשיר דיגיטלי הוא בהכרח טוב יותר. כאמור, התאמת המכשיר היא בהתאם לצרכי הלקוח. ישנם אנשים שדווקא המכשיר מהסוג האנלוגי עדיף עבורם. ישנם גם פערי מחיר: ככל שהמכשיר מתקדם יותר, עלותו גבוהה יותר. המכשירים בשני סוגי הטכנולוגיות ניתנים להשגה בכל סוגי המכשירים ובכל אפשרויות המיקום בחלל האוזן.

זכויות למימון מכשירי שמיעה

רכישת מכשיר שמיעה כרוכה בהוצאה כספית גבוהה של כמה אלפי שקלים. רבים מתקשים לעמוד בהוצאה זו, במיוחד קשישים המתקיימים מפנסיות וקצבאות. על מנת לסייע לאוכלוסיית לקויי השמיעה לרכוש את המכשירים, מסייעת המדינה לאוכלוסיות שונות במימון המכשיר.

החל משנת 2011 נכנסו מכשירי השמיעה עבור קשישים לסל הבריאות. בהתאם לחוק החדש, זכאים קשישים, מגיל 65, למימון מכשירי שמיעה בעלות של 3000 שקל לכל אוזן, כלומר: 6000 שקל עבור שתי האוזניים.

קשישים המעוניינים במכשירים עד גובה סכום זה זכאים לקבלם חינם באמצעות קופת חולים. קשישים המעוניינים לרכוש מכשיר מתקדם ויקר יותר יקבלו החזר של 6000 שקל עבור המכשיר, וישלמו רק את ההפרש. הקלות ואפשרויות מימון ניתנות גם לילדים ובני נוער.

מכשיר שמיעה הוא אמצעי חיוני לסובלים מלקויות שמיעה. עזרה במימון מקלה מעול העלות הגבוהה ומאפשרת גם למי שידו אינה משגת ליהנות מהמכשיר.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר