Home » ברונכיטיס כרונית – ההשפעות על בני הגיל השלישי

ברונכיטיס כרונית – ההשפעות על בני הגיל השלישי

ברונכיטיס כרונית בגיל הזהבדלקת כרונית של דרכי האוויר בריאות עלולה לגרום לבעיות וקשיים בנשימה, שיעול, ליחה ואפילו עייפות.

בעוד שברונכיטיס ויראלית חולפת בתוך זמן קצר, ברונכיטיס כרונית אופיינית יותר בגיל הזהב, ומתוך כך היא דורשת התייחסות מיוחדת ואף טיפול מתאים. כיצד נוכל לאפיין ברונכיטיס כרונית ואיך מטפלים בה?

מאפייני הברונכיטיס הכרונית

ברונכיטיס היא מצב בו יש זיהום בדרכי האוויר, הסימפונות. אנחנו יכולים ללקות בברונכיטיס בכל שלב בחיינו, בעיקר בעונת הסתיו והחורף בה הזיהומים באוויר הינם גבוהים יותר. שיעול כבד, ליחה, גודש באף וכאבים הם חלק מהמאפיינים של ברונכיטיס.

בדרך כלל, ברוניכיטיס עוברת מאליה בתוך מספר שבועות. כאשר השיעול הופך להיות כבד יותר ומתלווה אליו קושי נשימתי, מדובר במרבית המקרים בברונכיטיס כרונית, המצריכה התערבות רפואית – בעיקר כאשר מדובר בגילאים מבוגרים.

הגורמים לברונכיטיס כרונית בגיל הזהב

בדומה לכל הזיהומים הוויראליים, ברונכיטיס כרונית היא תוצאה של חיידק, הדומה לווירוס או שפעת. במרבית המקרים ישנה תחושה של התקררות הגוף, הצטננות, חום וגודש באף. . כאבים בגוף וכאבי שרירים הם חלק מן הסימפטומים האופייניים להתקררות המלווה בברונכיטיס. אלו, מתפתחים לכדי שיעול והפרשה של ליחה בצבע לבן או צהוב.

גם השפעת היא אחד הגורמים השכיחים ביותר להתפתחות של ברונכיטיס כרונית. בקרב גיל הזהב, ההתמודדות עם זיהומים ויראליים עלולה להיות קשה יותר, בשל ירידה ביכולת של המערכת החיסונית להתמודד איתה. מכאן, הסכנה להתפתחות של ברונכיטיס כרונית או דלקת ריאות היא גבוהה יותר.

אבחון ברונכיטיס כרונית

בפגישה אצל רופא המשפחה ניתן לאתר את הסימנים לברונכיטיס כרונית. לעתים, יש צורך בצילום רנטגן של הריאות ובדיקת תפקודי הריאות .

בכל מקרה בו יש כאבים בזמן הנשימה, קוצר נשימה וליחה מעורבת בדם, חשוב ביותר להתייעץ עם הרופא במהירות, על מנת לשלול סיבוכים של ברונכיטיס העלולה להתפתח לכדי מצב של דלקת ריאות. בגיל הזהב, כל זיהום ויראלי עשויה להסתבך ולהחריף, ולכן, האבחון הרפואי היא חשוב על מנת להתאים את הטיפול.

טיפול בברונכיטיס כרונית בגיל הזהב

כאשר מדובר בגילאים צעירים ובמצב בריאותי איתן, ניתן להתמודד עם ברונכיטיס ללא כל התערבות רפואית, אלא באמצעים פשוטים, כמו מנוחה, שתייה רבה ומשככי כאבים. כאשר מדובר בקרב בני גיל הזהב, ההתמודדות עם ברונכיטיס כרונית היא שונה, על מנת למנוע סיבוכים של המחלה.

במקרים אלו, ובעיקר כאשר יש כמות גדולה מאוד של ליחה, חום גבוה ושיעול כואב, קיים צורך בטיפול אנטיביוטי. למרות שהשיעול היא תופעה מטרידה ביותר בעת ברוניכיטיס, רק לעתים רחוקות יתווה הרופא שימוש בתרופה נגד שיעול, מאחר ולשיעול יש תפקיד חשוב בניקוז הזיהום מחוץ לגוף. בכל מקרה של קושי נשימתי, יש צורך להיוועץ עם רופא גריאטרי.

ברונכיטיס היא מחלה שכיחה, הן בצעירים והן במבוגרים, אך ברונכיטיס כרונית אופיינית יותר לגילאי הזהב ובמרבית המקרים יהיה צורך במתן תרופה ובמעקב רפואי על מנת למנוע סיבוכים של המחלה. לכן, בכל מקרה של קושי נשימתי, ליחה כבדה עם סממנים של דם, גודש וכאבים,

יש לקבל אבחון מדויק כדי להתאים טיפול מידי המאפשר למנוע מצבים של דלקת ריאות או סיבוכי ריאה אחרים המצריכים התערבות כירורגית.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר