Home » צעדי המפתח להזדקנות בריאה

צעדי המפתח להזדקנות בריאה

שיטות להזדקנות בריאההשינויים הפיזיים והנפשיים המשמעותיים יותר, גם אם הם מתרחשים בהדרגה, מופיעים בגילאים מבוגרים.

אך לא רק השינוי בגיל משפיע על האופן בו אדם מזדקן, או עד כמה הוא מרגיש חזק ובריא. השפעת הגיל נובעת גם מהרקע הגנטי וגם מאופן ניהול החיים.

כדי להשיג את המטרה החשובה של הזדקנות בריאה ככל האפשר, יש להקפיד במיוחד על אורח חיים שלנו המוביל להזדקנות בריאה ומניעת הירידה בתפקוד. מאמר זה מפרט תופעות טבעיות המלוות עלייה בגיל, ואת השיטות הבריאות להאטת תהליך ההזדקנות.

מה קורה לחושים?

החל מגיל ארבעים, מרבית האנשים מדווחים על ירידה מובחנת בכושר הראיה. זהו הגיל שבו עולה באופן ניכר אחוז השימוש במשקפי קריאה וכן במשקפי מולטיפוקל. במקביל, בגילאים מעט יותר מבוגרים, מתחילים לחוש את ההשפעה גם בחדות הראיה, בפרט בלילה.

זה ראוי לתשומת לנוהגים בפרט. לקראת גיל שישים, מתחילים בדרך כלל להתרחש גם שינויים בחוש השמיעה. קשה יותר להבחין בצלילים גבוהים, לאחדים קשה להבחין בשינויי טון או בדיבור שאיננו ברור. מומלץ להימנע מחשיפה לרעשים חזקים, שכן הללו עשויים להאיץ את הירידה בשמיעה ולהוביל אף למצב הנקרא טנטון.

דפוסי השינה משתנים

כולנו מכירים היטב את המחזור הטבעי של היום והלילה. אך בעוד אנשים צעירים נוטים יותר להירדם בקלות ולישון ברציפות, אצל המבוגרים הדברים עובדים אחרת. קשישים בדרך כלל זקוקים לפחות שעות שינה, השינה נעשית קלה יותר ולא תמיד רצופה.

מצב בריאותי נפוץ הוא יקיצה מוקדמת והפרעות שינה. יש להבין אלו מזונות משפיעים באופן שלילי על הבריאות ועל איכות השינה. בנוסף, מומלץ ללמוד שיטות הרפיה.

חשוב לחזק את העצמות

עם השנים חל תהליך טבעי של היחלשות העצמות בגופנו. התדלדלות העצם עשויה להוביל לאוסטאופורוזיס ומגבירה את הסיכון לנזקים, נפילות, שברי הליכה, פגיעות מפרקים. יש הרבה מה לעשות על מנת לשמור על בריאות העצם ולהאט מאוד את היחלשות העצמות. למשל, חשוב מאוד להקפיד על פעילות גופנית, במאמץ המתאים לגיל ולכושר. אפילו הליכה קבועה עוזרת מאוד.

יש להקפיד על צריכה מספקת של סידן וויטמינים חשובים. קשישים מעשנים מתבקשים להפסיק את ההרגל המזיק. ידוע כיום כי עישון פוגע בעצמות ומחליש אותן עוד יותר. כדאי להוסיף כי עם העלייה בגיל אנו עשויים לגלות כי אנו נעשים נמוכים יותר. שינויים בעמוד השדרה, המפרקים, אופן היציבה שלנו, התדלדלות העצם – לכל אלה יש השפעה. תרגול גופני, יציבה נכונה, תזונה נכונה יהיו אפקטיביים גם במקרה זה.

האצת קצב חילוף החומרים

חילוף החומרים, מטבוליזם, הולך ונעשה איטי יותר ככל שאנו מזדקנים. הגוף נעשה פחות פעיל, מוציא פחת אנרגיה, מסת השריר יורדת ומסת השומן עולה. הדבר מלווה בשינויים הורמונליים. איך מתמודדים? לצד הליכה קבועה חשוב לעבוד גם על מסת השרירים.

הקפדה על פעילות אירובית ואנאירובית יועילו, כמובן, גם לשמירה על הלב, הריאות וכלי הדם. שתיית מים בכמות רבה והימנעות מצריכה מיותרת של תרופות ואלכוהול יסייעו לתפקוד משופר של הכליות.

העור מאבד מגמישותו – באופן טבעי, עם ההתבגרות, העור הופך להיות פחות גמיש. הוא עשוי להפוך ליותר מקומט ופחות מרופד למראה. גם בלוטות השומן בעור מפחיתות את פעילותן, כך שקשישים רבים מגלים כי עורם נעשה יותר יבש. שימוש בקרמים להוספת לחות יכולה להועיל מאוד.

מיי מדיק

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר