Home » טחורים בגיל הזהב

טחורים בגיל הזהב

טחורים בגיל הזהבטחורים היא בעיה שקשה מאוד להתעלם ממנה אך אנשים מאוד מתביישים לדבר על התופעה ובמקרים רבים הם מזניחים אותה בתקווה שהטחורים ייעלמו עם הזמן מבלי שהם יזדקקו לטיפול כל שהוא.

הנחה זו היא לא נכונה ולא רק זאת – במרבית מהמקרים היא גורמת להחמרת המצב באופן משמעותי. חשוב להבין כי ככל שתקדימו לטפל בבעיה כך תוכלו להיפטר ממנה מהר יותר.

טחורים בגיל הזהב יכולים להקשות במיוחד על איכות החיים וזאת משום שבהרבה מקרים הטחורים מתלווים לבעיות בריאותיות נוספות וביחד הן כולן לא נסבלות. בעיקר יכולים לסבול מכך קשישים הזקוקים לטיפול סיעודי או חולים נכים המרותקים לכיסא גלגלים.

טחורים בגיל הזהב הם נפוצים מאוד, בפי הטבעת יש לנו כלי דם וורידיים שמסיבות שונות ומגוונות עלולים להתנפח, לגדול ולהימתח עד לכדי מצב בו הם יוצאים מפי הטבעת, הם מדממים ומכאיבים נורא (במיוחד בעת יציאות) והם מהווים מטרד קשה במיוחד בחיי היום יום של כל אחד ובפרט לקשישים. להרחבה בנושא – פורטל טחורים

טחורים בגיל הזהב – כיצד מזהים שאכן מדובר בטחורים?

ישנם סימפטומים קלאסיים של טחורים והם צריבה בפי הטבעת, אי נוחות גדולה באזור פי הטבעת, כאבים, גרד ודימום לאחר יציאה. לצערן של הנשים הן סובלות יותר מטחורים אך הסטטיסטיקות מראות כי כל ישראלי שישי סובל מטחורים. שכיחות הופעת הטחורים עולה עם הגיל, טחורים בגיל הזהב למשל הם נפוצים מאוד וכמחצית מהאנשים אחרי גיל חמישים סובלים מהתופעה.

אם אחד מהסימפטומים מופיעים אצלכם עליכם להיבדק אצל רופא, רצוי לגשת לכירורג קולורקטאלי או לרופא פרוקטולוג שיבצע את האבחנה משום שהם מתמחים בתחום זה. אם אתם מעוניינים בטיפול אלטרנטיבי רצוי כי תפנו לנטורופת rcp. הבדיקה לא נעימה בלשון המעטה וזאת משום שהיא אינטימית אך היא לא מכאיבה ובכך אפשר להתנחם, הבדיקה מתבצעת באמצעות אנדוסקופ שמאפשר לרופא להביט פנימה ולאבחן את הכאבים.

רצוי לציין בשלב זה כי תופעות לוואי שונות של גרד וכאבים בפי הטבעת עלולים להירגם מפטרייה, פיסורה או דלקת והן כולם גם כן חמורות דיו כדי לבצע את הבדיקה בכל מקרה.

טחורים בגיל הזהב –  ממה הם נגרמים?

טחורים בגיל הזהב יכולים להיגרם מסיבות רבות, אחת מהסיבות היא עצירות, הפעלת לחץ על אזור פי הטבעת עלול לגרום לטחורים, אותו לחץ מחליש את דפנות כלי הדם בעוד הוא מגביר את הלחץ בוורידים. טחורים בגיל הזהב נגרמים פעמים רבות בגלל הרמת משאות כבדים במיוחד, שינוי בחילוף החומרים, שימוש בתרופות, חוסר בפעילות גופנית, איבוד טונוס השרירים, לחץ דם גבוה, בעיה בכלי הדם ועודף משקל וכולסטרול.

טיפולים לטחורים בגיל הזהב

הרבה רופאים ממהרים לרשום לאנשים משחות למרות שאלו בעיקר מהחלשות את אזור הכאב אך לא בהכרח פותרות את הבעיה לכן יש לקחת אותן בעירבון מוגבל. יש משחות שמונעות גירוי של הצואה (שגורם לכאבים) על הטחורים, יש שמכווצות את הטחורים ויש שמסייעות למנוע את הכאבים, אם טיפול זה לא עוזר יש לשקול טיפולים אחרים.

טיפולים נוספים בעת הופעת טחורים בגיל הזהב הם באמצעות קשירה של הטחורים עם גומייה בכדי לגרום להם להתנוון ולנשור, שידוך על ידי מכשיר דמוי שדכן, טיפול בחשמל, טיפול של הטרשה (חומר כימי שגורם לניוון הטחורים), ניתוח לכריתת הטחורים באמצעות לייזר או טיפול באמצעות גלי קול ואור שנקרא דופלר.

הטיפולים הטבעיים בתחום טחורים בגיל הזהב מתמקדים בראש ובראשונה במניעה אך במידה ויש כבר טחורים הטיפולים המוצעים הם אלו: שינויי הרגלי התזונה תוך הקפדה גדולה על זמני האכילה, הימנעות ממזונות שומניים ומטוגנים, הימנעות ממזונות שמחלישים את הגוף כמו משפחת הסוכרים, שימוש בצמחי מרפא ושינוי הרגלים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715471

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר